Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dedikálok...

2016.06.01

Időpont: 2016. június 12., 13:00–14:00

Hely: Budapest, Vörösmarty tér, 73-as pavilon

Kedves Barátaim, Ismerőseim! Lehetőséget kaptam arra, hogy az írott szó magyar fiestáján részt vehessek. A 87. Ünnepi Könyvhét keretében dedikálom HERMÉS PILLANTÁSA (2016) című verseskötetemet. Minden érdeklődőt szeretettel várok a Hungarovox Kiadó pavilonjánál.

**************************
2016.06.12.  18:41

Nagy öröm volt számomra a mai bóklászás, majd az üldögélés a Vörösmarty téren. Úgy jelen lenni a könyvheti forgatagban (tényleg sokan voltak), hogy valahol az olvasói és az írói lét határán lebeg az ember: új és páratlan élmény. Ma valahogy még inkább az irodalom véráramában éreztem magamat, mint máskor.

Egyrészt nézelődtem a könyvek között, és elkápráztatott a kínálat gazdagsága, az érdeklődők nagy száma, örömteli heterogenitása: a csecsemőtől az aggastyánig a legkülönfélébb tempójú, attitűdű, vérmérsékletű ember fordult meg a téren a pavilonok között, előtt - csupán az alatt a másfél-két óra alatt is, míg kint voltam.

Másrészt egytől kettőig dedikáltam, ami zavarba ejtő szokatlanságával és semmi máshoz nem hasonlítható hangulatával nyűgözött le. Eddigi életem kedves és fontos szereplői tűntek fel mosolyogva, kezükben a könyvemmel: gimnáziumi osztálytársaim, régi kollégám, barátaim, pályám elejének, közepének és végének jellegzetes alakjai jöttek, és ültek le mellém, még pár szót is tudtunk beszélni. Volt egy ismeretlen olvasó is. Megköszönték a dedikálást, holott köszönnivalóm csak nekem van: a pénzüket, az idejüket, a figyelmüket ajándékozták nekem azzal, hogy kijöttek ebédidőben, hogy megvették, hogy jelen voltak. A végén a HUNGAROVOX Oktatási Stúdió és Kiadó vezetőjével, Kaiser Lászlóval is sikerült pár szót beszélnünk, sőt, új, dedikált veseskötetével is megajándékozott. Köszönöm!
Mitagadás, összeszorul a gyomrom, ha elképzelem, amint azok, akik megvették, kinyitják a könyvemet, és beleolvasnak... De erre nem szabad gondolni: a kocka el lett vetve, visszaút nincs. Most már "csak" el kell viselni a kimondott vagy kimondatlan jó és rossz véleményt egyaránt - karakánul, vállalva minden leírt betűt. Hiszen mi mást is tehetnék? Köszönöm mindenkinek!

Mária Kovácsné Kutasi Éva Gyarmati Ica Zichó László Horváth József Nádasdy Ágnes Holport Gyorgy Kenez Janos Kalman Pálfalvi Emese Gyányi Tímea Rita Ráckevei Zsuzsanna Fritz Nóra Ziliziné Keresztes Marta Lengyel Szurma Ági Annamária Kránicz- ha valakit kihagytam, bocsánat: pótolom!

**************************

vorosmarty-ter_1.jpg

Részlet a könyvből:

AFRO-NORDIC

A misztikus kör balról alabástrom,
jobbról dió vagy éjszín’ paliszander,
a széles mellű Földet ékesíti
az élő bross: két istenarcú ember.
A vállgödör: mély, mahagóni vájat,
a nyak s a kulcscsont: derengő opál,
a koponyák: arany-fekete gyöngyök,
az ajkak: szétnyílt, négyszirmú koráll.
Délről vad Gu, északról bűvös Freyja
ölelkeznek vízen, égen, hegyen,
mint Mars-Venus, e kétféle keménység:
a gyilkos harc s a gyilkos szerelem.
.

Ugyanez a Facebookon: https://www.facebook.com/events/816271645174455/