Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Apassionata szonáta III.

2008.10.23

sean.jpg

A "honlapja" is éppoly különös, furcsa, mint az arcképe. http://www.seanbennett.net/basics.html  

"I'm twentysomething, single, live in a western suburb of Chicago and also DC, own an arbitrage business, and make piano recordings. I'm always looking for fulfilling and challenging projects to take on."

Az utolérhetetlen szonátát  Sean Bennett játssza, aki a húszas éveinek végén jár (nem árulja el pontosan, hány éves) és Chicago egyik nyugati elővárosában lakik és dolgozik. Emlékeimben ez a mű Szvjatoszlav Richter nevével forrott össze, ezért kissé féltem meghallgatni a You Tube-on található felvételt, de mondhatom: frenetikusan jó. Ennek az ifjú művésznek nemcsak tehetsége, de "kraftja" is van ehhez az erőpróbáló Beethoven-opuszhoz. Bravissimo! Most már csak hátradől az ember, és hallgatja - lamentálás és filozofálás nélkül...

A befejező (gyors, dinamikus) tétel végén van egy félperces improvizálási lehetőség, melyet ez az ifjú művész - bravúrosan old meg. Egyáltalán: tachnikailag olyan káprázatos, mint 100 éve a 35-40 éves művészek lehettek. Szóval minden összevetve: fiatalos, jó interpretáció ez; érdemes többször is, azaz néha-néha meghallgatni.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.