Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Apassionata szonáta II.

2008.10.24

 

sean.jpg

 

A "honlapja" is éppoly különös, furcsa, mint az arcképe. http://www.seanbennett.net/basics.html  

"I'm twentysomething, single, live in a western suburb of Chicago and also DC, own an arbitrage business, and make piano recordings. I'm always looking for fulfilling and challenging projects to take on."

Az utolérhetetlen szonátát  Sean Bennett játssza, aki a húszas éveinek végén jár (nem árulja el pontosan, hány éves) és Chicago egyik nyugati elővárosában lakik és dolgozik. Emlékeimben ez a mű Szvjatoszlav Richter nevével forrott össze, ezért kissé féltem meghallgatni a You Tube-on található felvételt, de mondhatom: frenetikusan jó. Ennek az ifjú művésznek nemcsak tehetsége, de "kraftja" is van ehhez az erőpróbáló Beethoven-opuszhoz. Bravissimo! Most már csak hátradől az ember, és hallgatja - lamentálás és filozofálás nélkül...

Itt, lassú tételről lévén szó, némelyik You Tube-hallgató kifogásolja, hogy Sean túl gyorsan játssza ezt a részt. Ha az egész előadást nézzük: nincs igazuk. Abszolút értelemben tényleg gyorsabb a szokásos tempónál, de relatíve nem lehet lassabb, mert az egy másik előadó dinamikai görbéje lenne. Tehát: így jó, ahogy van.

oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.